logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde

Giga-goed nieuws!

20/02/2019

Vanochtend, tijdens een informatiesessie tussen de representatieve vakbondsorganisaties en de overheid, heeft deze laatste gereageerd op de interventies van de ACMP-CGPM door twee sociale maatregelen voor het personeel van de eFP-missie in Estland aan te kondigen: de gratis toewijzing van 1 GB bandbreedte per dag per persoon en de garantie dat geen enkele militair afgesneden wordt van communicatie met zijn/haar familie in geval van overtreding. Ter plaatse hadden onze leden melding gemaakt van onvoldoende internetcapaciteit en te strenge gebruiksregels. De voorgestelde oplossing toont aan dat de defensiestaf het sociale welzijn van onze collega's ter plaatse serieus neemt.

Ter herinnering: ten gevolge van de cyberdreiging van de code ‘Oranje’ in Estland kunnen onze militairen enkel communiceren met hun dierbaren via het beveiligde WIFI-netwerk van de Belgische Defensie. Jongere militairen waarderen in het bijzonder de inspanningen om hen te voorzien van een internettoegang van hoge kwaliteit. De laatste jaren is duidelijk geworden dat het loskoppelen van sociale netwerken een reëel probleem kan vormen voor onze jonge rekruten, en zelfs kan bijdragen aan het verhogen van de attritiecijfers. Inderdaad, veel kandidaat-militairen zijn bereid om in het bos te slapen en rantsoenen te eten, maar niet om Facebook en Instagram op te geven.

Daarnaast kondigt de overheid aan dat zij contact zal opnemen met de Ombudsman voor Telecommunicatie om een oplossing te zoeken opdat militairen met missie hun abonnement kosteloos en zonder verlies van hun telefoonnummer tijdelijk kunnen opzeggen. Deze maatregel is afhankelijk van de commerciële goodwill van de verschillende operatoren. Laten we hopen dat dit gebaar ten gunste van degenen die ons beschermen niet te veel gevraagd zal zijn.


Terug

wireless 1861612 Light