logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde

Gerechtigheid is geschied!

13/02/2020

Het Hof van Beroep van Antwerpen heeft op 13 februari vier militaire collega’s van de ACMP-CGPM vrijgesproken van ‘kwaadwillige belemmering van het verkeer’.

Volgens Justitie zouden zij op 17 mei 2017 in volle ochtendspits moedwillig een file veroorzaakt hebben in de Kennedytunnel om te protesteren tegen de voortdurende malaise bij het leger. Hierbij zouden spandoeken opgehangen worden met de boodschap: ‘De militairen zijn het kotsbeu!’. Het in panne vallen van een dertig jaar oude Volvo-camion en het ziek worden van een chauffeur zouden de aanleiding zijn geweest van de grote verkeerschaos.

Nadat het Openbaar Ministerie zelf al de vrijspraak gevraagd had voor de tenlastelegging ‘bendevorming’ wegens ‘compleet van de pot gerukt’, heeft het Hof van Beroep de betrokkenen nu ook vrijgesproken van de andere tenlastelegging ‘kwaadwillige verkeersbelemmering’, wegens: ‘twijfel’.

Wij bij de militaire vakbond ACMP-CGPM hebben echter nooit enige twijfel gehad. Noch over het feit dat deze vier militairen hun nek uitgestoken hebben voor de hele militaire gemeenschap, noch over hun eindelijke vrijspraak. Zelfs niet ondanks de duidelijke vooringenomenheid bij sommigen tijdens het onderzoek.

We hebben er bovendien nooit enige twijfel over gehad dat het tot op de draad versleten legermaterieel wel eens in panne zou kunnen vallen. Net zoals we er nooit enige twijfel over hadden dat overbevraagde militairen, die ten gevolge van het personeelstekort in hun eenheid al jaren ‘cumuljobs’ moeten doen en als citroenen uitgeperst worden, ook wel eens onwel kunnen worden.

We hebben er vooral nooit aan getwijfeld om onze collega’s onze volle, continue en onvoorwaardelijke steun te verlenen. Zoals we als ACMP-CGPM ten andere nooit twijfelen om onze leden steeds volop te steunen!

We kunnen vandaag dan ook zonder enige twijfel zeggen: gerechtigheid is geschied!


Terug

justitia 2597016