logo acmp cgpm
dé militaire vakbond

NL

FR

EN

Zoek een afgevaardigde

Fietsvergoeding: de puntjes op de “i”

08/11/2018

In de commissie Defensie van het parlement werd gisteren, 7 november 2018, een vraag gesteld over de fietsvergoeding. Het antwoord van minister Vandeput verdient enige verduidelijking, in het bijzonder voor wat betreft de stand van zaken over de uitbreiding van deze vergoeding naar de snelle elektrische fietsen, de zogenaamde speed pedelecs.

De minister verklaarde dat deze uitbreiding van de fietsvergoeding naar de speed pedelecs nog geen feit was “door het treuzelen van de bonden”. Voor alle duidelijkheid: het betreft hier de bonden van de ambtenaren.

De vakbonden bij Defensie hebben immers op 27 april van dit jaar reeds hun akkoord gegeven voor deze maatregel. Omdat wij dit een positieve actie voor het personeel vinden en omdat hij een prima stimulans is voor een meer duurzame mobiliteit, ijvert de AMCP-CGPM bovendien voor een snelle invoering.

Weet ook dat de geplande aanpassing van de regelgeving niet alleen betrekking heeft op de speed pedelecs. Zo zal ook de mogelijkheid geboden worden om de fiets te gebruiken in combinatie met het eigen voertuig. Aldus wordt het onder meer mogelijk om de fietsvergoeding te bekomen wanneer iemand bv. zijn fiets zou gebruiken om zich naar een ‘carpoolparking’ te begeven en vandaaruit het traject naar de werkplek verder te zetten met het eigen voertuig van een collega.

Het dossier zit nu in de laatste fase van de administratieve werkzaamheden. De uitbreiding van de fietsvergoeding is gepland om nog deze regeerperiode in voege te treden. Met name vanaf de eerste dag van de tweede maand volgend op de bekendmaking van de nieuwe bepalingen in het Staatsblad.


Terug

modern 802752 1920